Over Twirre Therapie
Soms heb je in bepaalde hoekjes dat de wind blijft hangen en rondjes blijft draaien. Je ziet dit pas doordat er vaak allemaal vuil en blaadjes mee rond draaien. Soms gaat de wind iets liggen waardoor alles ook even stil ligt, maar als de wind dan weer komt opzetten, dit soms als een malle tekeer kan gaan.
Je kan dit natuurverschijnsel vergelijken met een eigen proces op gebied van een persoonlijk thema, klacht of probleem. Af en toe steekt het de kop op, en af en toe is het weer even rustig. Wanneer de periodes van rust korter worden kan dit zorgen voor ongemak, onrust en een gevoel van onmacht geven.
Twirre Therapie kan je hierbij helpen door middel van coaching om zelf dit proces onder controle te krijgen zodat jij bepaald dat als de wind harder gaat waaien, jezelf de tools hebt om deze af te remmen maar ook jezelf weer te herstellen wanneer de wind je toch overvalt.
Bij therapie gaan we juist kijken hoe het komt dat er ook rommel tussen de blaadjes zit. Er is teveel vervuiling. Hier gaan we samen aan werken om dit op te ruimen, zodat de wind een zuiverder draai kan maken en een weer meer controleerbaardere beweging in kan krijgen.
…HOE KOMT HET DAT ER OOK ROMMEL
TUSSEN DE BLAADJES ZIT?…
Twee woorden die op mij van toepassing ziijn: creatief en hulpverlenend. Nadat ik afgestudeerd ben aan de kunstacademie in Utrecht, en gewerkt te hebben bij verschillende ontwerpbureau’s, heb ik uiteindelijk in 2008 mijn eigen bedrijf opgestart in grafisch ontwerp genaamd Noenus Design.
In deze periode werd ik benaderd om me aan te melden voor de vrijwillige brandweer in Soest. Hierin werd eigenlijk mijn hulpverleners hart aangesproken. Als klein meisje had ik altijd de droom om piloot te worden in een de rescue-helicopter. Na deze stap te hebben genomen om me als vrijwillig brandweervrouw, deed zich ook de mogelijkheid voor om hier mijn beroep van te maken in 2006 in de stad Utrecht.
Vanaf 2008 heb ik plaats genomen in het BedrijfsOpvangTeam die de opvang en nazorg van collega’s begeleidt en eventueel doorverwijst, na een schokkende en traumatische gebeurtenis. Mijn behoefte naar antwoorden te krijgen op mijn vragen zoals: waarom is de ene collega wel van slag en de andere collega niet, na het zien en ervaren van hetzelfde incident? Hoe zit het eigenlijk met de veerkracht van de collega’s na een incident?
Na een opleiding Toegepaste Psychologie, Trauma coach en Therapeut opleiding is ook het ‘vuur’ aangewakkerd om mensen ook te willen gaan begeleiden en te behandelen. Dit doe ik door middel van lichaamsgerichte coaching en therapie. Inmiddels heb ik mijn praktijk aan huis waarbij ik mijn ervaring bij de brandweer gebruik als ‘het spreken in dezelfde taal’ en ‘het begrijpen van het werken in hoog-risico beroepen’.
Naast mijn eigen praktijk ben ik onderdeel van het docententeam bij de Trauma opleidingen bij Esoterra in Bilthoven. Daarnaast geef ik les en training in Personele Nazorg binnen de VeiligheidsRegioUtrecht en betrokken bij het opnieuw vormgeven van voorzorg in de opleidingen voor nieuwe brandweercollega’s.