Wil je weten hoe ik te werk ga?

Emoties hebben invloed op onze lichamelijke gezondheid en als onze emoties geen natuurlijke uitweg vinden, gaan ze op zoek naar andere manieren om tevoorschijn te komen waardoor er (allerlei klachten) kunnen ontstaan. Hierdoor raak je uit balans. Alles wat je in het leven meemaakt, doet fysiek iets met je, of dit nu positieve of negatieve gebeurtenissen zijn. Dit proces begint al van kinds af aan. We maken hiervoor samen een plan van aanpak en bespreken wat er nodig is voor jouw hulpvraag. Dit kan een coachingstraject zijn, waarbij we werken aan inzichten te krijgen op ingebrachte vraagstukken. Maar ook therapeutische sessies waarbij we werken met het innerlijk kind en overlevingsmechanismen, shock-, ontwikkelings- en hechtingstrauma’s.

Tijdens de sessie werken we met de houding van het lichaam, beweging, ademhaling, ontspanning en fysieke beleving (holistische benadering). En door aandacht aan je lichaam te besteden word je je bewust van vastzittende emoties en ontdek waar je precies mee zit. De bewustwording van lichaamssensaties en de gevoelsmatige betekenis daarvan dragen bij tot de versterking van het lichaamsbewustzijn, het identiteitsgevoel en autonomie. Spanningen in het lijf worden voel- en bespreekbaar gemaakt. Vervolgens kunnen blokkades opgeheven worden, oude patronen worden losgelaten en problemen verwerkt worden. De therapeutische relatie tussen cliënt en therapeut speelt hierbij een belangrijke rol.

Werkwijze
Het doel is het lichaamsbewustzijn, het identiteitsgevoel, de zelfregulering en de autonomie te versterken om een gezonde dagelijkse balans te creëren. Centraal in het begeleidingstraject staat emotie-regulering en de bewustwording van lichaamssensaties en de gevoelsmatige betekenis daarvan.
Je wordt uitgenodigd om eigenschappen en verborgen kwaliteiten naar voren te brengen. Om oude (gedrags-)patronen los te kunnen laten werken we in het begeleidingstraject met jou emotie-regulering en de bewustwording van lichaamssensaties én de gevoelsmatige betekenis daarvan.

De psychische en emotionele ontwikkeling voeren ons mee naar de geblokkeerde emoties en energiehuishouding in het lichaam. Door gebruik te maken van de levens- en familiegeschiedenis komen er gevoelens, beelden en herinneringen (uit de jeugd) naar boven, die vaak onbewust het leven beïnvloeden of bepalen. Beperkende patronen of problemen worden gerelateerd aan de context van het verleden. Hierdoor kan het begeleidingstraject zowel preventief als helend worden ingezet.

Therapeutische technieken
Doordat je in de therapie adequaat leert omgaan met je gevoelens en emoties, gedachten, overtuigingen en gedrag in het alledaagse leven, geeft het je inzichten in jouw eigen patronen. Hierdoor krijg je antwoorden op persoonlijke thema’s, en kunnen je klachten afnemen of verdwijnen en ontstaat er een mogelijke oplossing voor je probleem.

In de sessies werken we samen met elkaar aan dat wat er in jou speelt op dat moment. Dat betekent dat tijdens een begeleidingstraject met verschillende methodes gewerkt kan worden, waardoor het verloop van een sessie kan verschillen.

Coachingstechnieken
Tijdens een coachingstraject wordt je begeleid in vraagstukken die zowel op persoonlijk vlak of werk vlak spelen. Hierbij worden verschillende technieken en methodes gebruikt die gericht zijn op de hulpvraag van de cliënt en er wordt gebruik gemaakt van kleine (huiswerk)opdrachten die ondersteunend zijn aan het begeleidingstraject.

error: Helaas ;-) op deze tekst berust copyright.